KIC “Budo Tomović” – Program za petak, 17.jun 2016. godine

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

Promocija knjige “Bratstvo Živkovići u Kučima”

Promocija knjige “Bratstvo Živkovići u Kučima” mladog autora Miljana V. Živkovića biće organizovana u petak, 17.juna, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 18 sati.

O knjizi će govoriti: prof. dr Novo Vujošević, dr Radomir Prelević i dr Ljubo Živković.

Miljan V. Živković je rođen 1997. godine. Završio je gimnaziju “Slobodan Škerović”, a kao osnovac napisao je i izdao zbirku kratkih priča ,,Nezaboravne priče”.

Više info – Miljan V. Živković 069 211 350

 

Koncert gitaristkinje Nađe Janković

Renomirana mlada crnogorska gitaristkinja Nađa Janković nastupiće premijerno u okviru KIC-ovog koncertnog ciklusa “Laureati međunarodnih takmičenja” u petak, 17.juna, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Program koncerta će obuhvatiti djela poznatih kompozitora među kojima su: Federiko Moreno Toroba (Torija), Silvius Leopold Vajs (Prelude), Fransisko Tarega (Recurdeos de la Alhambra, Carnival of Venice), Nikolo Paganini (Grand Sonata) i Nikita Koškin (Usher Waltz).

Nadja Jankovic - 2Nađa Janković (2000) je rođena u Kotoru. Počela je da svira gitaru i klavir sa devet godina; završila je Osnovnu muzičku školu “Vida Matjan” u Kotoru, odsjek klasična gitara, u klasi prof. Dražena Jokovića i prof. dr Srđana Bulatovića. Srednje muzičko obrazovanje je nastavila u istoj školi, u klasi prof. Maroja Brčića. Pored gitare, istovremeno pohađa VI razred niže muzičke škole na odsjeku za klavir.

Od 2013. godine, mlada gitaristkinja je učestvovala na velikom broju međunarodnih seminara, radionica klasične gitare, afirmisanih umjetnika i profesora: Aleksandar Hadži Đorđević, Vera Ogrizović, Srđan Tošić, Darko Karajić, Đani Šehu, Jelica Mijanović, Xhevdet Sahatxhija, Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Tomas Oferman, Maroje Brčić, Vladimir Gorbač, Zoran Krajišnik, Carlo Marchione, Olaf Van Gonnissen, Andrea De Vitis i Anders Miolin.

Tokom posljednjih četiri godine školovanja, Nađa Janković je osvojila prestižne nagrade i priznanja na renomiranim internacionalnim takmičenjima širom svijeta. Izdvajamo prve i specijalne nagrade na takmičenjima gitare u Krškom, Slovenija (2013); “Julian Arcas” u gradu Almerijia u Španiji (2013); u gradu Trevizo u Italiji (2014); “Omiš Guitar Fest” u Hrvatskoj (2014. i 2016); Muzički festival mladih Crne Gore (Herceg Novi, 2014); “Eduard Pamfil” u Bukureštu, Rumunija (2014); “Zagreb Guitar Festival” u Hrvatskoj (2015); “Guitar Art Festival” u Beogradu (2015); “Porečki tirando con pizzicato”, u Poreču, Hrvatska (2015); “Vojvodina Guitar Fest” Novi Sad (2015); “Sarajevo International Guitar Festival” u Bosni i Hercegovini (2015); “Naissus Guitar Fest“ u Nišu (2015); “Tremolo Fest“ u Skoplju, Makedonija (2015); “International Youth Guitar Competition“ u Tivtu (2015); Volos, Grčka (2015); gitarski forum u Beču (2015); Festival klasične gitare u Tirani, Albanija (2015); Pleven, Bugarska (2015); “Concorso internazionale di chittara Alirio Diaz” u Rimu (2016) itd.

Dobitnica je druge nagrade na 11. međunarodnom takmičenju klasične gitare “Guitar Foundation of America“ u Oklahomi (SAD, 2015).

Gitaristkinja Nađa Janković je održala brojne koncerte, među kojima i dva solistička humanitarna koncerta u Crkvi Svetog Duha i Katedrali Sv. Tripuna u Kotoru i solo recital u Parlamentu Crne Gore, 2013. godine. Godine 2015. je održala koncert u Beogradu i recital u Firenci. Do sada je nastupala u Sloveniji, Španiji, Hrvatskoj, Italiji, Crnoj Gori, Rumuniji, Americi, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Austriji, Albaniji i Bugarskoj.

 

Nadja Jankovic - 1