KIC “Budo Tomović” – Promocija knjige „Bolest trava zavičajnih“

 

SRCE KULTURE GRADA - logo

Promocija knjige “Bolest trava zavičajnih” autora Safeta Hadrovića Vrbičkog biće održana u srijedu, 10.februara 2016. godine, u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, od 19 sati.
Učestvuju: prof.dr Zorica Radulović, književnik Balša Brković, urednik Mirsad Rastoder, mladi govornici poezije i autor knjige.

Safet Hadrovic VrbickiIzbor iz poezije Hadrovića priredila je uvažena prof. dr Zorica Radulović i u pogovoru zapisala “Imajući uvid u poeziju Safeta Hadrovića Vrbičkog smatramo da je pjesnik hvale dostojno i uspješno savladao onaj “vraški opasan i nezahvalan zanat” te da kao poeta izrazito senzibilnog nerva, tananih, suptilnih i filozofskih poruka, velike obaviještenosti i saznanja nudi nam prave bisere u svojoj poeziji. Poezija koju pjeva pjesnik što boluje “tajne bolesti zavičajnih trava” je svojevrstan doživljaj za čitaoca, susret sa ostvarenjem lirske stvaralačke refleksije i visoke pjesničke vrijednosti. Njegova poezija koja je poetski odziv zlu u najboljem smislu riječi, dokaz je osvjedočenog stvaralačkog umijeća da svoj jezički izraz prožme dubokim, Safet Hadrovic - Bolest trava zavicajnihnajdubljim smislovima u čemu postiže pravo majstorstvo. Poezija Safeta Hadrovića Vrbičkog svojim razuđenim sadržajem omogućava da se iz raznih uglova i sa raznih aspekata procjenjuje i posmatra njegovo poetsko djelo”.

Safet Hadrović Vrbički je rođen 1952.godine u Beranama. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Podgorici. Svoje književne radove objavljivao je na stranicama mnogih književnih glasila širom ondašnje Jugoslavije, duže od trideset godina. Piše poeziju, prozu, putopise, eseje i književne kritike. Za svoje književno stvaralaštvo dobio je značajne nagrade i priznanja. Pjesme su mu prevođene na više jezika: bugarski, makedonski, albanski, njemački, francuski, slovenački, turski, engleski i persijski.

Više info – Safet Hadrović Vrbički, autor 067 234 301