KIC “Budo Tomović” – Promocija knjige “Iz dnevnika” autorke Tanje Sekulić

 

 

             Knjiga „Iz dnevnika“ autorke Tanje Sekulić biće promovisana u petak, 28. jula, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 19 sati.

 

             Na podgoričkoj promociji, o knjizi će govoriti pisac Đorđe Gregović, psiholog  Lidija Pejović  i autorka. Veče će moderirati Elida Korać

             Knjiga „Iz dnevnika“ objavljena je u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja. Izdavač je Milorad Popović, recenzentkinja Lidija Vukčević, a dok redakturu potpisuje Nada Bukilić. Lektor knjige je Željko Milović, a za dizajn i grafičku obradu bila je zadužena Danijela Popović.

              U knjizi je predstavljeno 27 priča koje govore o djetinjstvu, mladosti i sadašnjem vremenu. Nastajale su u Baru i Parizu gdje je autorka i provela jedan dio svog života.

              Već duže vrijeme autorka zapisuje svoje impresije o životu, pa su godinama nastajele brojne priče koje su objedinjene u knjizi romantičnog i nostalgičnog naziva “Iz dnevnika”.

              U pogovoru o ovoj knjizi, Vanja Lazović napisala je: “Tužne ljubavne vinjete, kroz dijaloge i britke opise, često nalik na oštre rezove, smjestile su se u ovo štivo, kao u spomenar na barske komšijske posjete, nestašluke po ulicama uz more, odlaske i dolaske brodova, kafanske priče i okupljanja’’.

            Tanja Sekulić je rođena 6. avgusta 1963. godine u Nikšiću. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Baru. Fakultet za pomorstvo završila je u Kotoru, a studij Slavistike na Sorbonni u Parizu, gdje je i magistrirala. Trenutno piše i stvara u Crnoj Gori.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 1 =