KIC “Budo Tomović” – Promocija spota Bilećanka i koncert Bez dileme antifašizam

 

 

Promocija prvog spota KIC POP HORA – za pjesmu “BILEĆANKA”, čiju režiju potpisuje mr Nikola Vukčević, održaće se u Multimedijalnoj sali KIC-a, 29.novembra 2018. godine, sa početkom u 12h.  

            Na press-u učestvuju: dirigent KIC pop hora prof. Saša Barjaktarović,  menadžerke KIC pop hora mr Snežana Burzan i mr Sanja Radusinović ispred NVU Kutak osnivača hora,   Nikola Vukčević, reditelj (producentska kuća “Galileo”)  i  kompozitor Saša Gajić

            Podśetimo da će na radost i zadovoljstvo crnogorske publike, jubilarni – deseti koncert  ”Bez dileme antifašizam”  u izvođenju KIC pop hora sa brojnim gostima, biti priređen  29. novembra, u velikoj sali KIC-a sa početkom u 20h.

            Baš kao i za prvi koncert projekta ”Bez dileme – antifašizam”, prije tačno godinu dana, za koji je vladalo nezapamćeno interesovanje tako i za sve sljedeće, pa i za  deseti  koncert, sve  karte su odavno preuzete. U partizanskim pjesmama u više navrata uživala je publika u prepunim salama KIC-a ”Budo Tomović”, ali i par hiljada pośetilaca na platou isped Skupštine Crne Gore, zatim publika u Nikšiću, Danilovgradu kao i nedavno u Tivtu, povodom Dana oslobodjenja tog grada. 

            KIC pop hor će sa gostima izvesti dvadesetak numera. medju kojima i:  ”Po šumama i gorama”, ”Mlada partizanka”,  ”Kaćuša”, ”Druže Tito, mi ti se kunemo”, “Oj đevojko drugarice”, “Teče Tara”, Da nam živi rad, ”Ciao bella” i dr. Dirigent je naravno Saša Barjaktarović.

           Na koncertu će biti premijerno na velikom platnu prikazan i  prvi spot KIC pop hora za pjesmu ”Bilećanka”, a hor najavljuje i specijalnog gosta iznenađenja u čast jubleja!

            U spektaklu će učestvovati i: orkestar Počasne garde Vojske Crne Gore pod dirigentskom palicom Mila Belevića,  ženska klapa ‘’Alata’’ koju vodi prof. Zoja Đurović,  hor  i balerine Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”,  plesna trupa Allegro i koreografkinja Viktorija Strugar, folklorni ansambl KIC-a ‘’Budo Tomović’’ sa koreografom Eminom Đečevićem, solisti: Marina Cuca Franović, Renata Perazić, Andrijana Božović, Jovan Vuković, Nadežda Petrović Sredanović, Dubravka Živković, kao i instrumentalisti Enes Tahirović (klavir) i Darko Kolanda (violončelo).

             Podsjetimo, organizatori koncerata su: KIC “Budo Tomović” i NU ‘’Kutak’’, pokrovitelj je Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, koji je za projekat “Bez dileme – antifašizam” KIC pop hor nagradio visokom Poveljom za zasluge u razvoju i unaprjedjenju antifašizma.