KIC “Budo Tomović” – Promocija zbirke poezije “Moja Crvena”

 

 

Prva zbirka poezije “Moja Crvena” mlade pjesnikinje Lejle Kašić biće promovisana  u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” i portala “Art Mozaik” u petak, 2. novembra, u Multimedijalnoj sali od 19 sati.

             Kroz interaktivni pristup i komunikaciju sa publikom predstavice svoju prvu knjigu sabranu od 50 pjesama, u izdanju Obodskog slova iz Podgorice.   

             O svojoj poeziji, Lejla kaže: “Moje pjesme su o ljubavi, životu i smrti. Temama koje treba čuvati od klišea i prolaznosti. Opisujem situacije u kojima se može naći svako. To je ono što nas čini povezanima i jednakima, uprkos različitostima. Opisujem ženu koja je realna, buntovna, svoja i slobodna, nekada surova, ali ipak, samo tako nježna. Opisujem patnju zbog gubitka – smrti, to je moja lična borba. Opisujem jednu mladost i njene lomove, nesigurnosti o sigurnosti, boli i radosti, nježnosti o grubosti. Sve to obojano odlučnom i strasnom, divnom i divljom crvenom’’

              Lejla Kašić je rođena 1996. godine u Prijepolju, nakon čega je život nastavila u Podgorici, gdje je završila Gimnaziju “Slobodan Škerović”, a potom upisala Filološki fakultet u Nikšiću. Tokom studija, jedan semester provela je usavršavajući se na Karl-Frances Univerzitetu u Gracu. Pisanjem je počela da se bavi još od perioda osnovne škole kada je svoje tekstove čitala u dječijim emisijama na RTCG-u gdje je bila voditeljka i saradnica na radijskom programu. Intenzivno piše poeziju tokom posljednjih 5-6 godina, pa zbirka “Moja Crvena” predstavlja jedan čitav period odrastanja i sazrijevanja. Objavljivala je na sajtovima: insp., Art mozaik, Časopis KULT, ARS i mnogim drugim. Jedan njen prozni tekst našao je svoje mjesto u “Zborniku savremenih ljubavnih priča”. Bila je dio organizacije brojnih pjesničkih večeri u Podgorici.