KIC “Budo Tomović” – Prva humanitarna izložba slika Save Jovovića

 

 

Prva humanitarna izložba slika Save Jovovića biće organizovana u četvrtak, 14.decembra u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” od 19 do 21 sat.

             Sava je sedmogodišnji dječak, učenik drugog razreda Osnovne škole “Sutjeska” koji temperama slika od druge godine, slika apstraktno, slika ono što osjeća, slika svoju percepciju stvarnosti. Njegove radove su akademski slikari, već od samog početka, prepoznali kao odraz talenta, iskrenosti i kreativnosti. U prethodnih pet godina naslikao je 64 rada na bloku 5, rijetko i na A4 papiru, koji su spremni za njegovu prvu izložbu. Od toga je dio radova za prodaju, dok su ostali radovi već poklonjeni ili od strane mladog umjetnika označeni kao radovi koje želi da zadrži za sebe i u krugu porodice, jer za njega imaju poseban značaj i veliku emotivnu vrijednost.

             Sredstva od prodaje slika namijenjena su kupovini materijala za razvoj umjetnosti kod djece u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj.

 

***

Podsjećamo da će informativno – edukativni program KIC-a u decembru biti u znaku promocije trećeg zbornika poezije i proze Foruma mladih pisaca KIC-a „Rješenje zagonetke” 23.decembra u okviru kojeg će biti predstavljeno stvaralaštvo mladih pisaca nastalo tokom ove godine. Članovi Foruma koji su nerijetko bili nagrađivani prestižnim priznanjima kako na domaćim, tako i na regionalnim književnim konkursima.

            Nakon dva spektakularna nastupa u novembru, podgorički KIC POP HOR prirediće na zahtjev mnogobrojne publike 22.decembra i treće veče partizanskih pjesama pod nazivom BEZ DILEME – ANTIFAŠIZAM.

            Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2017. koji KIC organizuje u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje trajaće do 14.decembra.

            Novogodišnji plesni spektakl studio “Dream” prirediće 25. decembra, a dan kasnije (26. decembar) novogodišnji koncert “Korak po korak” plesnog kluba “Beauty”.

           Otvaranje izložbe slika Jasne Isić „Lice, trenutak, svjetlost“ biće 18. decembra, a promocija cjelokupnih djela Marka Miljanova u 7 knjiga 16.decembra.

           Peta KIC-ova filmska revija u JANUARU “Mjuzikl – filmska rapsodija” je na programu od 22. do 25.januara, a u okviru nje biće prikazani: 22.januara – “Viktor, Viktorija” (1982), 23.januara – Yentl (1983), 24.januara – “Kišobrani Šerbura” (1964) i 25.januara – “Slatki snovi” (1985). 

           Treća KIC-ova manifestacija kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO je od 26. do 29.januara, a program će obuhvatiti pet aktuelnih domaćih i regionalnih predstava među kojima su: “Jami distrikt” (26.januar), “Vrijeme je za magiju” (27.januar), “Tako je govorio lepi” (27.januar), “Gospodin Foka” (28.januar) i “Krivica” (29.januar).

           Koncert popularne bosansko – hercegovačke umjetnice i interpretatorke sevdalinki Amire Medunjanin, koja će nastupiti uz pratnju proslavljenog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića biće održan 30.januara na Velikoj sceni od 20h.

           Saradnja sa ambasadama, srodnim institucijama, umjetničkim organizacijama, inostranim partnerima i NVO sektorom jedan je od KIC-ovih prioriteta, pa su prijatelji naših decembarsko/januarskih programa: Ambasada Argentine u Beogradu, Savez udruženja NOR-a i antifašista Crne Gore, Društvo za očuvanje crnogorske duhovne baštine (DOB), Centar za građansko obrazovanje (CGO), Američki ugao, NU Kutak i mnogi drugi.

         Ulaz je besplatan za većinu decembarsko/januarskih programa u KIC-u. Prodaja i rezervacija ulaznica za koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počeće nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika, tačnije od srijede, 10.januara. O ulaznicama za predstave Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO blagovremeno ćemo vas informisati.