KIC „Budo Tomović“ – Revija filmova “Mjuzikl – filmska rapsodija III”

 

KIC - Logotip

 

 

Ovogodišnji filmski repertoar Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ počeće sa revijom „Mjuzikl – filmska rapsodija III“ koja će biti održana od 18. do 21.januara, u Sali DODEST, sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Reviju će u poneđeljak, 18.januara otvoriti mjuzikl „Moje pjesme, moji snovi“ (1965) režisera Roberta Vajsa (Robert Wise) koji govori o Mariji Von Trap i grupi koja je u Americi djelovala pod nazivom Trapp Family Singers. Film je osvojio „Oskar“ za režiju i film u cjelini.

Najbolja muzička komedija svih vremena „Pjevajmo na kiši“ (1952) reditelja Stenlija Donena (Stanley Donen) biće prikazana u utorak, 19.januara. Film duhovito karikira i parodira paniku nastalu tokom zabrinjavajućeg prelaznog perioda od nijemih na zvučne filmove Hollywooda kasnih 1920-ih godina. Dva puta je nominovan za „Oskara“, a nagradu „Zlatni globus“ osvojio je u kategoriji najbolji glumac u mjuziklu.

Film o posljednjim danima Isusovog života „Isus Hrist superstar“ (1973) sa Tedom Nelijem (Ted Neeley) i Karlom Andersonom (Carl Anderson) u glavnim ulogama biće prikazan u srijedu, 20.januara. Film je nominovan u nekoliko kategorija, kako za prestižnu nagradu „Oskar“, tako i za „Zlatni globus“.

Filmska verzija poznatog brodvejskog mjuzikla „Kosa“ (1979) reditelja Miloša Formana zatvoriće reviju u četvrtak, 21.januara u kojem grupa dugokosih hipika i boema nastoji izbjeći regrutaciju i učešće u vijetnamskom ratu.