KIC Budo Tomović – Revija “Filmski snovi – gledaoci biraju”


              Aktivni sudionici u kreiranju KIC-ove revije “Filmski snovi – gledaoci biraju“ i ove godine bili su gledaoci koji su putem anketa odabrali filmove koji će od 19. do 21.jula biti na repertoaru.

              Žanrovski raznovrsna revija počeće sa romantičnom dramom Opčinjena mjesecom” iz 1987. koja je nagrađena sa nekoliko Oskara. Ovo je zapravo priča o vlasnici knjižare iz Bruklina, čiji lik tumači poznata američka pjevačica i glumica Šer koja će se naći u nezgodnoj situaciji kad shvati da se zaljubila u brata čovjeka za kog treba da se uda.

              Višestruko nagrađivani triler braće Koen “Fargo” (1996) sa Vilijamom Mejsijem i Fransis Mekdormand u glavnim ulogama prikazaćemo 20.jula. Riječ je o savršenoj kombinaciji trilera i drame koja govori o Džeriju Landergardu čovjeku koji ima problema s novcem i koji radi u auto-salonu svog tasta.

                Posljednji dan revije, obilježiće mjuzikl američkog režisera Martina Skorseza “Njujork, Njujork” (1977) koji je prožet muzikom, glamurom, ali i problemima koje nosi posao vođenja orkestra.

               Projekcije filmova biće organizovane u sali Dodest, sa početkom u 20 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − nine =