KIC “Budo Tomović” – Revija “Majstori filmske režije” V


Imajući u vidu da je filmski program Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” ove godine posvećen najznačajnijim imenima filmske režije, od 11. do 14.novembra 2019. godine, organizovano je peto, a ujedno i posljednje izdanje revije “Majstori filmske režije”.

                 Sva prethodna izdanja bila su predmet interesovanja brojnih pośetioca, a ovog puta biće predstavljene rediteljke koje su ostvarile značajne domete u filmskoj režiji.

                 Projekcije filmova biće organizovane u sali DODEST, sa početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan.

                  Film koji je nominovan za tri Oskara “Buđenja (1990) rediteljke Peni Maršal sa Robertom Denirom i Robinom Vilijamsom u glavnim ulogama otvoriće reviju u poneđeljak, 11.novembra. U filmu Robin Williams testira novi lijek na svojim pacijentima koji su već godinama u stanju asocijalnosti.

                Priču o jednoj nekonvencionalnoj porodici koja se suočava sa problemima u filmu “Beskrajni polarni medvjed” (2014) prikazaćemo u utorak, 12.novembra, a filmsko ostvarenje Alison Anders “Benzin, hrana, prenoćište” (1992) u kojem Brooke Adams daje sve od sebe kako bi pravilno odgajila svoje kćerke obilježiće srijedu, 13.novembar.

                Istorijska drama o životu francuske kraljice Marije Antoanete čiju režiju potpisuje oskarovka Sofija Kopola zatvoriće reviju u četvrtak, 14.novembra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + 12 =