KIC “Budo Tomović” – Revija “Noći arhitekture i filma II”

 

Revija „Noći arhitekture i filma II” biće održana u organizaciji Nevladine organizacije „Urbar“ i Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ od 22. do 24.decembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a, sa početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan.

Sa filmom “Cijena požude” (2015) rediteljke Meri Mekgakin (Mary McGuckin) počeće revija u četvrtak, 22.decembra. Ovo je kontroverzna priča o doprinosu Ajlin Grej arhitekturi i dizajnu 20.vijeka, koji je gotovo u potpunosti iz istorije izbrisao egoistični Le Korbizje.

Projekcija filma “Veličanstveni izvor” (1949) reditelja Kinga Vidora predviđena je za petak, 23.decembar. U filmu glumac Gary Cooper tumači lik arhitekte Howarda Roarka koji odbija da se povinuje popularnim ukusima i istrajava u svom nastojanju da ostane svoj uprkos svemu. 

Reviju će zatvoriti premijerna projekcija u Crnoj Gori filma “Iznad i ispod” (2015) reditelja Nikolasa Štajnera (Nicolas Steiner) u subotu, 24.decembra. U filmu Rick, Cindy, Godfather, April i Dave žive po svojim pravilima u pustoši američkog kontinenta. Surove životne okolnosti tjeraju ih da preživljavaju u neuslovnim životnim staništima – napuštenim vojnim bunkerima, kalifornijskoj pustinji ili poplavljenim kanalima. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + eighteen =