KIC “Budo Tomović” – Revija posvećena odnosu pozorišta i filma

 

SRCE KULTURE GRADA - logo

Revija posvećena odnosu pozorišta i filma biće održana u okviru filmskog repertoara Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ od 3. do 5.februara 2016.godine, u Sali DODEST, sa početkom u 20 časova. Ulaz je besplatan.

Pozoriste na filmuReviju će u srijedu, 3.februara otvoriti film „Mnogo buke ni oko čega” (1993) režisera Keneta Brane (Kenneth Branagh). Riječ je o Šekspirovoj adaptaciji komedije koja govori o mladom bračnom paru koji pokušava spojiti dvoje naizgled nespojivih prijatelja, zabavne prepirke su karakteristika jednog para, a romantika i izdaja drugog.

Film “Garderober” (1983) reditelja Pitera Jejtsa (Peter Yates) koji prikazuje život i međusobne odnose ljudi unutar tradicionalne britanske putujuće pozorišne trupe, sa posebnim akcentom na odnos između vođe trupe i njegovog garderobera biće prikazan u četvrtak, 4.februara.

Savremena verzija najtragičnije ljubavne priče na svijetu film “Romeo + Julija” (1996) reditelja Baza Lurmana (Baz Luhrmann) u kojoj nesuđene ljubavnike Romea i Juliju tumače Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) i Kler Dejns (Claire Danes) zatvoriće reviju u petak, 5.februara.

Prije projekcije prvog filma o karakteristikama i povezanosti filmske i pozorišne umjetnosti govoriće Janko Ljumović i Vuk Perović.