KIC “Budo Tomović” – Tradicionalna revija „Mjuzikl – filmska rapsodija IV“

 

 

Filmski repertoar Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ počeće sa tradicionalnom revijom „Mjuzikl – filmska rapsodija IV“ koja će biti održana od 16. do 19.januara 2017. godine, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Ovogodišnja revija razlikovaće se od prethodnih jer je ovaj put ukazano poštovanje dvojici velikih muzičara Princu i Dejvidu Bouviju koji su nas prerano napustili. U okviru revije dominiraće rok, a ne klasični mjuzikl.

Mjuzikl „Purpurna kiša“ (1984) režisera Alberta Magnolia otvoriće reviju u poneđeljak, 16.januara u kojem talentovanog, ali neafirmisanog mladog muzičara zvanog The Kid tumači rok-zvijezda Princ. Ovaj poznati autobiografski film je osvojio „Oscar“ i „Grammy“.
Priča o popularnoj grupi “The Doors” i njihovom buntovnom lideru Džimu Morisonu nastala 1991.godine u režiji Olivera Stouna biće prikazna u utorak, 17.januara.

Britanski mjuzikl “Tomi” (1975) reditelja Kena Rasela koji je zasnovan na rok operi kultnog benda “The Who” prikazaćemo u srijedu, 18.januara. U filmu psihosomatski gluv, nijem i slijep dečko postaje vrhunski majstor u fliperu i zbog toga objekat religioznog kulta.

Mjuzikl “Apsolutni početnici” (1986) poznatog britanskog reditelja Džulijena Templa sa Dejvidom Bouvijem u jednoj od glavnih uloga zatvoriće reviju u četvrtak, 19.januara. Radnja filma se odvija početkom 60-ih, a prikazuje život i mentalitet prve rok generacije u Britaniji.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 8 =