KIC “Budo Tomović” – Veče za dušu pjesnikinje Gordane Sarić sa gostima

 

 

Veče za dušu poznate crnogorske pjesnikinje Gordane Sarić, iz Nikšića,  sa brojnim gostima biće održano u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u četvrtak, 22.novembra 2018. godine, u sali DODEST od 19 sati.

              U okviru  večeri  podgoričkoj publici će se premijerno predstaviti poznati sarajevski kantautor Džani Hot,  uz ansambl “Renesansa”. 

              Džani Hot je već dugi niz godina prisutan na estradi, učesnik je mnogobrojnih muzičkih festivala i dobitnik nagrada, a posebno je poznat po tome što nakon smrti Kemala Montena, nije dao da se zaboravi njegovo ime, djela i hitovi koji su ostali iza njega.  Hot je nastupao sa najvećim imenima kako domaće isto tako i internacionalne muzičke scene. Na istoj bini bio je rame uz rame sa Kemalom Montenom, Zoricom Kondža, i drugima.  Hot je osim pjesme poznat i po njegovom doktorskom zvanju, a osim što je uspješan u liječenu pacijenata, uspiješno je povezao mediteranski melos, italijansku kanconu i bosansku sevdalinku.

              Na večeri za dušu po ideji pjesnikinje Sarić, učestvovaće i pijanistkinja dr Vesna Vučinić, violinista mr Vili Ferdinandi, kantautor Marinko Pavićević i likovni umjetnik Tiho Vujović. Voditeljka programa je novinarka Nada Popović Aurora.