KIC-ove poete u SCRIPT-u

 

 

             Poezija devet članova Foruma mladih pisaca KIC-a objavljena je u novom, petom broju književnog časopisa Script, koji je nedavno izašao iz štampe. Separat “Poetae novi” u časopisu, u cjelosti je posvećen KIC-ovom Forumu. Sinoć su se “forumaši“ predstavili  publici u sali Dodest.   

 

 

             Mladi pjesnici govorili su o svom radu i perspektivi književne grupe koja pod okriljem KIC-a djeluje već dvije godine. Istakli su važnost povezivanja mladih pjesnika, kako zbog pružanja snage jednih drugima, razmjene ideja, tako i zbog podsticanja na prijavljivanje na konkurse u regionu. Zahvalili su Gradu Podgorici, odnosno KIC-u kao instituciji koja im pruža institucionalnu i logističku podršku izražavajući uvjerenje da će Forum nastaviti da okuplja kretivne pjesnike Podgorice i širi poetsku mrežu po Crnoj Gori. 

 

 

             Na književnoj večeri o stvaralaštvu mladih pjesnika govorili su urednik “Scripta” Đorđe Šćepović i Valentina Knežević, urednica Informativno-edukativnog programa u KIC-u. Tokom večeri publika je uživala u stihovima članova Foruma: Barbare Delać, Jane Radičević, Luke Boljevića, Nikole Ćorca, Marka Stanojkovskog, Jelene Đurović, Anđele Matanović, Bojane Maraš i Milene Radević.  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × three =