KIC POP HOR gost Podgoričkog proljećnog pazara 9. majaPovodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, KIC POP HOR nastupiće sa projektom „Bez dileme – antifašizam“, na Trgu nezavisnosti, śutra – četvrtak sa početkom u 20 časova, a u okviru manifestacije Podgorički proljećni pazar.

               Omiljeni podgorički hor za zadovoljstvom je prihvatio poziv Glavnog grada i organizatora „Pazara“, a publici će se pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjaktarovića predstaviti svojim prepoznatljivim partizanskim repertoarom. Među pjesmama su: “Druže Tito mi ti se kunemo”, “Crveni makovi”, “Po šumama i gorama”, “Kaćuša”, “Mlada partizanka”, “Bella ciao”, “Oj đevojko drugarice”, “Ide Tito preko Romanije” i druge.

                Gosti hora biće članovi orkestra Počasne garde Vojske Crne Gore sa dirigentom Milom Belevićem i solistkinje Renata Perazić i Andrijana Božović, članovi dječjeg hora Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”, balerina iz te srednje baletske škole, kao i iz trupe Allegro, folkloraši ansambla KIC-a “Budo Tomović”. 

                Podsjetimo, ovaj projekat KIC pop hora traje od 29. novembra 2017. kada je organizovan prvi koncert „Bez dileme – antifašizam“ u prepunoj Velikoj sali KIC-a, dok je posljednji, trinaesti, održan u Kotoru prije dva mjeseca, a nakon Nikšića, Danilovgrada, Tivta, Herceg Novog, nekoliko koncerata u Podgorici od čega se zbilja nezaboravnim smatra onaj održan prošle godine, pred više hiljada građana ispred Skupštine Crne Gore (8.maja).  Ovaj hor je njegujući antifašistički duh i slavnu tradiciju predaka snimio je i prvi spot za pjesmu ”BILEĆANKA” koji je promovisan prošlog 29. novembra, a Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore nagradio prošle godine KIC pop hor  visokom Poveljom za zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma.