KIC POP HOR – Koncert „Ljubav i note“

Prvi crnogorski pop hor, proslaviće u neđelju, 1. marta 2020. godine, svoj treći rođendan.  Tim povodom, na platou  ispred Kulturno – informativnog  centra „Budo Tomović“ popularni KIC pop hor prirediće koncert „Ljubav i note“,  sa početkom u podne.

                Hor koji od početka ove godine djeluje pod dirigentskom palicom prof. Petre Ivanović pripremio je mješoviti repertoar, a zaintersovana publika imaće priliku da čuje i: Odiseju, i Devojko mala, City od stars, Zlatni dan, Za milion godina i druge, uz soliste Jovana Vukovića i Slavicu Dragović.

                KIC pop hor za tri godine postojanja postigao je nevjerovatan uspjeh i osvojio srca kako publike u  Crnoj Gori,  tako i regiona.  

               „Regionalna senzacija“ i „crnogorsko muzičko čudo“ kako su ga često nazivali mediji, okuplja oko 50 zaljubljenika u muziku i pjevanje, raznih profesija i generacija, od srednjoškolaca do penzionera.  Nakon nedavne audicije hor je “pojačan” sa još nekoliko članova.

                 Podśećamo da je KIC POP HOR nastao kao idejni projekat Snežane Burzan, koja je uz podršku NVU KUTAK i Sanje Radusinović, a uz logističku podršku KIC-a ’’Budo Tomović’’ za ovo kratko vrijeme postojanja, priredio više od 50 koncerata širom Crne Gore, kao i nekoliko regionalnih nastupa. Posebno značajni bili su koncerti u Sarajevu na festivalu “Baščaršijske noći” i spektakularni koncert u Beogradu, u Kombank dvorani, potvrđuje menadžerica hora gđa Burzan.

                 Hor je stekao ogromne simpatije najprije izvodeći pop – rok repertoar širom Crne Gore, a istinsku  slavu donio mu je jedinstveni projekat “Bez dileme – antifašizam” kojim je zavrijedio i visoko priznanje – Povelju Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma. Hor je uradio i dva muzička spota za numere “Bilećanka” i “Teče Tara” koji su izazvali i dalje izazivaju sjajne reakcije publike u zemlji  i regionu. Pred horom je još nekoliko nastupa u Podgorici ovog proljeća, a odgovoriće i na pozive koji su došli iz Ljubljane i Skoplja do kraja godine.

              KIC pop hor poziva Podgoričane i ostale da im se pridruže i da uz pjesmu, igru i ljubav zajedno proslavimo treći rođendan KIC POP HORA u neđelju, 1. marta ispred KIC-a!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =