KIC POP HOR śutra na otvaranju Međunarodnog festivala horova u Herceg Novom

 

 

          Treći Međunarodni festival horova u Herceg Novom počinje sjutra (petak, 6.oktobar), a direktorica Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” Snežana Burzan ima čast da otvori ovaj festival.  

          Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće 8 horova iz:  Zaječara, Bara, Novog Sada, Zadra, Niša, Sombora Topole i drugih gradova iz okruženja, a u žiri će biti eminentni dirigenti: Giorgio Guiot (Italija), Dragana Jovanović (Srbija) i Aleksandra Knežević (Crna Gora). Po pravilniku Festivala, hor koji osvoji najviše poena dobija “Laureat” i novčanu nagradu od 500 eura.   

           Svečano otvaranje Trećeg međunarodnog festivala horova u Herceg Novom najavljeno je sjutra sa početkom u 19 sati u koncertnoj sali hercegnovske Muzičke škole, a pjesmom će uz ostale, ceremoniju svečanog otvaranja uljepšati i popularni podgorički KIC POP HOR predvođen dirigentom Sašom Barjaktarovićem.

           U subotu, 7. oktobra biće proglašeni rezultati i dodijeljene nagrade, a Festival će revijalnim koncertom biti zatvoren u neđelju, 8.oktobra.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × four =