KIC poziva na 10. školu retorike


             KIC “Budo Tomović” u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada organizuje desetu jubilarnu Školu retorike KIC-a koju će voditi prof.dr Radovan Radonjić.

              Škola će početi sa radom 4. marta 2021. godine i trajaće tri mjeseca. Predavanja će biti organizovana dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom, u terminu od 16:30 do 18 sati u KIC-u.

               Pozivamo sve koji su zainteresovani da se prijave na konkurs i da pošalju kraću biografiju do 1. marta na e-mail: kicknjizevni@gmail.com Broj polaznika je ograničen.

               Vjerujemo da će interesovanje za konkurs i ove kao i svih prethodnih godina biti izuzetno i da će među učesnicima KIC-ove Škole pored studenata i srednjoškolaca kojima je u prvom redu i namijenjena biti i onih koji su završili formalno obrazovanje, kao i stručnjaka iz različitih oblasti. Kroz školu polaznici će unaprijediti tehnike javnog nastupa, kao i vještine dobrog govora, debatovanja i pregovaranja.

               Škola će biti organizovana u skladu sa važećim preporukama Instituta za javno zdravlje koje podrazumijevaju ograničen broj ljudi, dezinfekciju ruku, fizičku distancu i nošenje zaštitnih maski.

                Prof.dr Radovan Radonjić je rođen 1936.godine. Završio Višu pedagošku školu i Fakultet političkih nauka. Magistrirao (1969) i doktorirao (1973), na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Redovni je profesor Univerziteta, redovni član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i profesor na Fakultetu za državne i evropske studije (dodiplomske i postdiplomske studije). Bio je dekan Pravnog fakulteta za sociološke nauke i rukovodilac postdiplomskih studija na Pravnom fakultetu u Podgorici, profesor na Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu političkih nauka, Centru za međunarodne studije Univerziteta Crne Gore i Univerzitetu „Mediteran“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 + twelve =