Kinez i Dobri zloćko za vikend u Gradskom pozorištu


U subotu. 01. februara i neđelju, 02. februara 2020. godine na repertoaru Gradskog pozorišta su predstave Kinez i Dobri zloćko.

Predstava „Kinez“ (14+), koju je po nagrađenoj drami Maje Todorović režirala Anja Suša, biće igrana u subotu 1. februara, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

Komad dotiče mnoge neuralgične tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve upravo đeca. Kroz naizgled jednostavnu priču o rađanju prijateljstva između đečaka i đevojčice i pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda, neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuju se daleko složenije teme o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost. „Kinez“ je, takođe, priča o ljubavi, prijateljstvu, mašti i o čarobnjaku, Kinezu, koji može da vidi šareni svijet drugačijim očima. Ovo je pripovijest i o današnjem vremenu, ali i o śećanju na neko drugo doba koje nijesmo zaboravili i nikada nećemo. Predstava je rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta, Kotorskog festivala pozorišta za djecu,  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i ASSITEJ centra Crna Gora. 

Igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i hor Muzičke škole „Vasa Pavić“, sa dirigentom Sašom Barjaktarovićem.

Kostimografkinja predstave je Maja Mirković, scenograf Zoran Petrov, a kompozitor Igor Gostuški.


Predstava „Dobri Zloćko“ (4+), rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, biće izvedena u neđelju 02. februara, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Prema tekstu Žanine Mirčevske, predstavu je režirao Petar Pejaković.

„Dobri Zloćko“ je moderna bajka, koja kombinuje stvarni i imaginarni svijet, pa se i radnja odvija u realnom miljeu dječje sobe. To je urbana priča o značenju slova i čitanju,  o dobru i zlu, dinosaurusima, kraljevima i kraljicama, čarobnjacima i njihovim moćima, a iznad svega o drugarstvu, povjerenju i pravim vrijednostima.

Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Dejan Đonović, Željko Radunović i Dijana Dragojević.

Scenografija i dizajn lutke djelo su Smiljke Šeparović, kostimografiju je uradila Jelena Đukanović, amuziku Ivan Marović. Scenski pokret i koreografiju potpisuje Slavka Nelević, a tehnologiju i izradu lutke Zorana Milošaković-Tasić.  

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti putem mobilne aplikacije Gradsko pozoriste Podgorica. Prilikom online kupovine karata ostvarujete 20% popusta.

Ulaznice su dostupne i na bibiletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + ten =