Kompilacija Crnogorskih Rap izvođača – Veza Sjevera i Juga

 

kompilacija-rap-izvodjaca

 

Kevlar Ears predstavlja najbolje od crnogorskih Hip Hop izvođača, svojevrsno istorijsko seciranje Crnogorske Rap scene sa trakama koje datiraju od 2008 godine. Kompilacija dolazi u dva oblika, kao DVD sa svim trakama u mp3 formatu i tri CD-a za brzo i lako predstavljanje radio stanicama, štampanim/net medijima i svim zainteresovanim udruženjima i pojedincima. Cijeli projekat je DIY oblika, neprofitabilan i reklamnog karaktera za distribuciju medijima radi upoznavanja šire javnosti sa radom Crnogorskih Hip Hop izvođača.

Kevlar Ears

Kevlar Ears je u potpunosti je posvećen dešavanjima na domaćoj i međunarodnoj muzičkoj sceni sa posebnim akcentom na alternativne pravce i muzičare u razvoju sa područja Crne Gore. Ekipa iza Kevlar Ears je sastavljena od profesionalnih muzičara kao i fanova, ujedinjeni željom za očvršćavanjem Crnogorske indie scene.

Sav materijal možete poslušati i besplatno preuzeti sa stranice www.bucanpas.com

♠ Guilty Parties ♠

Džej Džej Okoča – Podgorički surovi i bez dlake na jeziku rap. Random (pobjednik mnogih rap battle) i Poetik su poznati po beskompromisnosti i sirovosti svojih rima. DžDžO su surova sirova realnost i samo su za uši ojačane kevlarom.

naVAMga – Kolaboracija Crnogorskih MC-eva od Sjevera do Juga. Zajedno sa Who See Klapa, prvi pravi i visoko profesionalni projekat Crnogorskog rap-a koji je pokazao ogroman potencijal i volju aktera i koji je otvorio vrata mnogim mlađim MC-evima.

BRT – Bači Rimu Trupa, jedni od prvih predstavnika Podgoričke (čemerne) rap škole koju karakteriše pesimizam i tama realnost noćnih ulica Podgorice.

Darzee – Barski MC sa jednim albumom i mnogo kolaboracija. Član BR100KA.

Joe Shua Kizz – Barski MC sa jednim solo albumom. Posjeduje glas i tehniku sa kojima daje upečatljivo najbolji živi performans. Ispostavlja rafalne rime. Član naVAMga i BR100KA.

Masturbeator aka Dvorska Luda, Krivi – ubjedljivo najplodniji, internacionalno priznat i nagrađivani producent, beatmaker i MC. Jedan od ratnika BR100KA, naVAMga i mnogih većih i manjih solo projekata i zajedničkih kolaboracija sa domaćim i internacionalnim ličnostima Hip Hop scene. Član naVAMga i BR100KA.

BR100KA – Kolaboracija Barskih (obala smora) MC-eva.

Bacili – Plodni Nikšićki MC koji stoji iza jednog solo albuma. Zajedno sa Psiho Mistik čini Tuhtš. Član naVAMga.

Psiho Mistik – Nikšićki MC sa jednim solo albumom. Zajedno sa Bacili čini Tuhtš. Član naVAMga.

Tuhtš – Kolaboracija Bacili i Psiho Mistik. Tuhtš = jedan beat, sleng za zvuk udarca doboš/činela (tuh-tš).

Meštri o’ Majka – Dvojac iz Herceg Novog/Risna koji su nakon osam godina visinskih priprema izdali prvi album.

Skoro Svi – Kolaboracija primorskih MC-eva na relaciji Kotor Bar koja je izrodila nekoliko visoko kvalitetnih singlova.

Prefix – MC iz Bijelog Polja koji iza sebe ima jedan solo album te više singlova i spotova.

Dweerdoe – aka Bojan Rukavina, muzičar, DJ i producent iz Bara, u muzici od kraja devedesetih kao basista, kasnije i kao producent u sklopu Logical Dream-a. U solo vodama od 2011, sa korjenima u roku, reggae-u, jungle/dnb i hip hopu.

Spisak se ne završava ovdje. MC-eva, bendova, projekata je mnogo. Istražite ih preko tagova i linkova: br100ka, bakalin.info, mulj.net, bucanpas.com, trablmejker.com, erupcijahiphop.blogspot.com, facebook.com/naVAMga-262788928789/.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine + 9 =