Koncert grupe „Gazde“ premijerno u KIC-u

 

da-je-vjecna

Popularni zagrebački bend „Gazde“ prirediće koncert u petak, 18.novembra 2016 godine, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

Na koncertu u KIC-u tamburaški sastav “Gazde” izvešće mnoge poznate pjesme po kojima su prepoznatljivi poput: “Još i danas zamiriše trešnja”, “Ja pijem da zaboravim”, “Ostariću ja, ostarićeš ti”, “Ružo moja crvena” itd.

 

grupa-gazde-1

 

Sastav su osnovali u Zagrebu, Marko Bujanović, Silvio Šimunković, Vladimir Kota, Mario Kršić, Damir Popović i Robert Šerić. Prvo pojavljivanje na nekom od festivala bilo je na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi. Osvojili su publiku kao najbolji i kao najperspektivniji tamburaški sastav pjesmom “Zbog tebe sam to što jesam”, koja je bila novina u svijetu tamburaške muzike. Njihovi nastupi su prepoznatljivi po kožnim jaknama, i po atipično, žestokom sviranju tambura. Jedni su bili oduševljeni, odmakom od tradicionalnog, novim smjerom tamburaške muzike, dok su im drugi, ipak u manjini, to isto zamjerali kao i “skandalozan” stil odijevanja, te pristup sceni, sve dotad neviđeno u tradicionalnoj i tamburaškoj muzici. Publika je bila osvojena, ali kritika je bila zbunjena i suzdržana. Ipak, samo za kratko. Prvu ngradu osvajaju na festivalu “Domoljubne pjesme” u Slavonskom Brodu pjesmom “Ja sam svoje prolupao dane”, sljedeću na festivalu “Pjesme Podravine i Podravlja” u Pitomači pjesmom “Duša u čaši”, a ubrzo nakon toga slijedi i najprestižnija hrvatska muzička nagrada -“Porin” 1994. godine. Tokom svih oviih godina imali su nastupe širom Evrope, Sjeverne Amerike i Australije, a do sada su objavili deset albuma.

 

grupa-gazde-2

 

          Ulaznice se mogu kupiti svakog dana od 8 do 24h po cijeni od 7 eura u Titograd Urban Kafeu (Njegoševa 43), a za rezervaciju možete pozvati broj 069 236 336.

Grupa “Gazde” će u subotu, 19.novembra, u Podgorici učestvovati na proslavi Svetog Martina (u narodu poznatog kao Martinje). U okviru te svečanosti koja se prvi put organizuje u Crnoj Gori, vinski kardinal gospodin Vlado Bauer krstiće kutjevačku graševinu u Titograd Urban Kafeu (Njegoševa 43), sa početkom u 12 sati. Organizatori vas pozivaju i na taj događaj.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + eleven =