Koncert KUD-a “Crvena stijena“ u KIC-u

 

da-je-vjecna

Kulturno – umjetničko društvo „Crvena stijena“ prirediće koncert povodom obilježavanja jubilarnih deset godina postojanja u petak, 25.novembra 2016. godine, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati.

U okviru koncerta nastupiće više od sto igrača raznih generacija koji će izvesti 11 koreografija u pratnji narodnog orkestra i pjevačke grupe.

Kulturno – umjetničko društvo „Crvena stijena“ iz Podgorice osnovano je 2006.godine, sa ciljem očuvanja i promovisanja bogate folklorne tradicije našeg naroda i očuvanja indetiteta crnogorskog naroda i države.

Od osnivanja do danas Kulturno – umjetničko društvo “Crvena stijena” se predstavilo, kako domaćoj publici brojnim koncertima kroz Crnu Goru, tako i inostranoj učestvujući na festivalima folklora u Makedoniji, Srbiji, Mađarskoj, Rumuniji, Grčkoj, Turskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Francuskoj i Bugarskoj. Ansambl je imao veoma zapažene nastupe, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za narodne igre, nošnje i sveukupnu izvedbu. Posebnu čast ansamblu predstavilo je učešće na dva najviše rangirana festivala folklora u Evropi 2013.godine, na XIV internacionalnom festivalu folklorne kulture i umjetnosti “International Culture and Art Festival Buyukcekmece “ u Instanbulu (Turska) i 2014. godine na XLVI  internacionalnom festivalu folklora “Festival of Highland Folklore“ u Zakopanama (Poljska).

Svih ovih godina, Društvo je uspjelo da sačuva tradiciju, običaje, navike i kulturu crnogorskog, ali i drugih naroda sa prostora Crne Gore.   

 

kud-crvena-stijena

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − nine =