Koncert SFERE MIKROKOZME kompozitorke Milice Vujadinović


Koncert SFERE MIKROKOZME kompozitorke Milice Vujadinović, koji je ​zakazan za 29.maj u 2oh održaće se u prostoru Kolektora, Ul. 8. marta bb.

     ​”Refleksija ljudske duše u kosmosu bila je inspiracija magistarskog djela za orkestar Luča Mikrokozma, nazvanog po djelu Petra II Petrovica Njegoša. Na ovu temu nadovezujem novo ambijentalno djelo, nastalo kao izraz moje prethodne kompozicije. Impresivna metaforika i Njegošev opis prostranstva „đe su sunca samo kaplje ​sv’jetle, a mirovi jedva vidne iskre“  daje sliku koja je van našeg poimanja istog. Ovaj opis je tema i oblik novog ambijentalnog djela „Sfere Mikorozme“ koje  je ​sačinjeno iz dugih harmonija i segmenata iz orkestrarske kompozicije „Luča Mirkokozma“. Takođe ima instalativnu ulogu, zbog statičnih zvučnih struktura koje će se izvesti u vremenskom roku od 60 minuta.”  Milica Vujadinović

      ​Ansambl, sastavljen od mladih crnogorskih umjetnika (e.klavir Marija Mitrović, e.gitara Marko Prentić, alt sax Stefan Pavićević, kontrabas Aleksandra Trifunović, perkusije Martin Đorđević) izvešće novo djelo u okviru retrospektivne izložbe Mikrokozmi Ilije Šoškića, kao dio gravitirajućeg  programa retrospektive Mikrokozmi Ilije Šoškića kustoskinje Nele Gligorović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 15 =