Koncerti Duvačkog i Gudačkog ansambla Crnogorskog simfonijskog orkestra u Nikšiću i Kotoru


Duvački i Gudački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra su krajem 2019. godine imali nastupe u Podgorici, Tivtu i Pljevljima, a isti koncerti, umjetničko-edukativnog karaktera, biće priređeni tokom februara 2020. godine, u Nikšiću i Kotoru. Ansambli će nastupiti u Nikšiću, u srijedu, 5. februara sa početkom u 20 časova u sali Nikšićkog pozorišta, dok će narednog dana, u četvrtak, 6. februara, takođe sa početkom u 20 časova, koncert biti priređen u Centru za kulturu “Nikola Đurković” u Kotoru.

Duvački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra će interpretirati „Uvertiru” iz operete „Slijepi miš“ Johana Štrausa II (u aranžmanu Andreasa N. Tarkmana) i „Persijsku svitu“ francuskog kompozitora Andrea Kaplea. Nakon ovih kompozicija, djelo čuvenog argentinskog kompozitora Astora Pjacole „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ će izvesti Gudački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra, a solističku dionicu će tumačiti Mirka Šćepanović, violinistkinja i umjetnička direktorka Muzičkog centra Crne Gore.                                                

Pored interpretacije navedenih kompozicija publika će biti u prilici da se upozna sa načinima primjene citatnosti u Pjacolinom djelu „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ koje je za solo violinu i gudački ansambl aranžirao Leonid Desjatnikov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − nine =