Koncerti Džez ansambla Državnog Univerziteta u San Dijegu

Manifestacija “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2019”, biće otvorena koncertom Džez ansambla Državnog Univerziteta u San Dijegu, u utorak, 2. aprila, u KIC-u “Budo Tomović” u 20 sati.

  Dirigent ansambla je Bil Jeger (Bill Yeager) – profesor i direktor Džez studija na Univerzitetu u San Dijegu i dobitnik nagrade Gremi; gošća orkestra je ugledna američka vokalna umjetnica i kontrabasistkinja Kristin Korb. Džez ansambl Državnog Univerziteta u San Dijegu je jedan od najboljih na Zapadnoj obali, broji ukupno 18 mladih muzičara, i vlada širokim repertoarom džez muzike. Do sada je ovaj džez ansambl u nekoliko navrata nastupao na uglednim američkim i evropskim festivalima džeza, i sa svjetski poznatim umjetnicima.

 Nakon koncerta u Podgorici, ovaj džez ansambl nastupiće širom Crne Gore (3.04. Cetinje, Kraljevsko pozorište Zetski dom-20h; 4.04. Bar, Dom kulture-20h; 5.04. Nikšić, Nikšićko pozorište-20h; 6.04. Pljevlja Dom kulture-18h).

 Ovogodišnji moto manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori” je “Nove generacije džeza”. Pokrovitelj manifestacije je Ambasada SAD-a u Crnoj Gori.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati.