Koncertom učenika iz cijele Crne Gore završava se Muzički krug


Edukativne radionice i koncerti koje su pod imenom „Muzički krug“ od septembra okupljale učenike nižih i srednjih muzičkih škola u projektu podržanom na konkursu Ministarstva prosvjete pod nazivom „Slijedi snove za uspjehe nove“, u poneđeljak, 16. decembra 2019. godine, će finalizovati koncert u Velikoj Sali podgoričkog KIC-a, sa početkom u 20 sati.

Nakon sedmog segmenta Muzičkog kruga, koji se tokom ovog vikenda odvijao u podgoričkoj muzičkoj školi „Vasa Pavić“, kroz radionicu kamernog orkestra koju je vodila profesorica Irena Vuković, i publika i muzički pedagozi ali i budući mladi muzičari biće u prilici da vide rezultate rada sa mentorima koji će kroz raznovrsni repertoar večerašnjeg koncerta predstaviti svoj talenat i posvećenost muzici.

Ideja projekta koji se održavao u Podgorici, Bijelom Polju i Baru, a obuhvatio je rad sa mentorima i brojna predavanja, bila je da što veći broj talentovanih učenika bude uključen u više edukativnih aktivnosti i tako se dodatno motiviše za dalje unaprjeđvanje znanja na području muzičke umjetnosti. Sa darovitom djecom radili su istaknuti pedagozi te solisti i kamerni muzičari Vili Ferdinandi, Petar Obradović, Žana Lekić, Tatjana Krkeljić, Nataša Popović, Veljko Belević, Šule Jovović, Mladen Popović i Enes Tahirović, a nakon svake radionice polaznici su održali i koncert. Zanimljiva predavanja o fenomenu muzičke kreativnosti te graditzeljstvu instrumenata održali su Jelena Martinović Bogojević i Miodrag Bogić a Enes Tahirović pričao je o pravcima razvoja džeza.

Na večerašnjem koncertu polaznici „Muzičkog kruga“ sviraće kompozicije Mocarta, Betovena, Bruha, Griga, Popera, a nakon dvije džez numere Orkestar mladih „Muzički krug“ sviraće pored Hajdnove Kinder simfonije i djela crnogorskih kompozitora Cvetka Ivanovića (Andante piacevole) i Senada Gačevića-Dimitrija Golemovića (Igra alaturka).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + 11 =