Konkurs „UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje“

 

 

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je raspisala konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom “UPCG nagrada za DOP”.

Konkurs UPCG je otvoren od 11. oktobra do 3. novembra 2017. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Svečana ceremonija dodjele „UPCG nagrada za DOP“, koju UPCG organizuje četvrtu godinu zaredom, biće održana krajem novembra 2017. godine. Cilj „UPCG nagrade za DOP“ je promocija primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju.

Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno 10 nagrada i to za sljedeće oblasti DOP-a: 1. briga za zaposlene; 2. briga za životnu sredinu; 3. briga za zajednicu. Takođe, preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP po svim navedenim oblastima, UPCG će dodijeliti Veliku nagradu za DOP. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije preduzeća: 1. mala (do 50 zaposlenih); 2. srednja (do 250 zaposlenih); 3. velika (preko 250 zaposlenih).

Od pristiglih primjera dobrih praksi, Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast DOP-a (briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu) i u svakoj kategoriji (mala, srednja i velika preduzeća).

Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 01.01.2017. godine.

Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, zainteresovane kompanije mogu preuzeti na web sajtu UPCG: www.poslodavci.org.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × four =