Konkurs za učešće na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2021.


Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) jedan je od malobrojnih festivala u Crnoj Gori, koji je u vanrednim pandemijskim okolnostima, uspio da opstane i uspješno organizuje svoje 23. festivalsko izdanje 2020. Tokom deset festivalskih dana uspješno su realizovana trideset tri sadržajna i raznovrsna programa. Uprkos tome što je u realizaciju FIAT-a bio uključen veliki broj ljudi, striktnim poštovanjem mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, uspjeli smo da zaštitimo učesnike i obezbijedimo da sve protekne u najboljem redu – na šta smo naročito ponosni.

Ove godine FIAT će se održati od 7. do 17. septembra u Podgorici, zato pozivamo sve umjetnike/ce, da svoje projekte i radove iz oblasti eksperimentalnog pozorišta, književnosti, vizuelnih umjetnosti, muzike, filma i kreativnih industrija prijave za festival.

FIAT se svake godine realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Glavnog grada Podgorice, kao i uz pomoć drugih donatora i prijatelja.

Prijavni formulari za glavni i prateće programe, biće dostupni na sajtu www.fiat-montenegro.org od poneđeljka 15. marta do subote 15. maja. Zbog pandemije korona virusa, ovogodišnji budžet festivala je umnogome ograničen. Zato je molba organizatora FIAT-a da svi aplikanti, u određenoj mjeri, obezbijede sufinansiranje svojih projekata.

Pratite obavještenja na društvenim mrežama (Facebook/Instagram) a za dodatna pitanja i informacije, pišite na mail fiat2013@live.com.  

U produkciji Festivala internacionalnog alternativnog teatra u toku su i pripreme koreodrame Tamare Vujošević Mandić „Dok dišem“. To je istovremeno i treća predstava u produkciji FIAT-a od njegove obnove 2013.

Moto FIAT-a je da je i u pandemiji korona virusa kultura značajna i neophodna, te da se kulturni sadržaji ne bi smjeli otkazivati ili zabranjivati, jer upravo se na primjeru FIAT-a pokazalo da uz poštovanje propisanih mjera stvari mogu uspješno funkcionisati bez problema i posljedica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 7 =