Kotor – Autorsko veče Dragane Kršenković Brković


„Svijet varki i iluzija“ – naziv je autorske večeri književnice Dragane Kršenković Brković  koja će biti održana śutra (u četvrtak 1. oktobra 2020. godine) s početkom u 18 sati u Muzeju grada Perasta u Perastu.

O stvaralaštvu i poetici autorke govoriće književnik Miraš Martinović, a publici će se obratiti i Dragana Kršenković Brković.

Dragana Kršenković Brković je autorka romana Atelanska igra Izgubljeni pečat, zbirki pripovjedaka Vatra u Aleksandriji Gospodarska palata, zbirke jednočinki Iza nevidljivog zida, monografije Poetika prolaznosti: Organizacija vremena u „Ranim jadima“ Danila Kisa, kao i knjiga za đecu – Tajna plavog kristalaDuh Manitog jezeraTajna jedne Tajne, Muzičar s cilindrom i cvetom na reveru i Modra planina. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, katedra za dramaturgiju, Univerziteta umetnosti u Beogradu, i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Bila je gostujuća književnica u rezidencijalnim programima u SAD-u (Njujork, 2014), Mađarskoj (Pečuj, 2013) i Austriji (Beč, 2011). Kao Hubert H. Humphrey stipendistkinja Vlade SAD boravila je na UC Davis i UM College Park (2005-2006). Kao OeAD stipendistkinja Vlade Austrije bila je na studijskom boravku na Karl-Franzens-Universität i Institut für Slawistik u Gracu (2008). Takođe, gostovala je na Rodosu (Međunarodni Forum umjetnica Mediterana, 2000), u Bolonji (Međunarodni sajam knjiga, 2011), Bratislavi (BIB, 2011) i dr.

Organizator književne večeri je Opštinska javna ustanova „Muzeji“ Kotor.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × one =