Kotor – Gala opersko veče operskog ansambla Umjetničke akademije iz OsjekaSvečani koncert povodom proslave dana škole, a u okviru Kotorske Koncertne Sezone, biće upriličen u poneđeljak, 11. marta 2019. godine, sa početkom u 19h u koncertnoj dvorani muzičke škole, Crkvi sv. Duha gdje će nastupiti Opera Pannonica-operski ansambl Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

Muzička škola Vida Matjan osnovana je 1947. godine i nosilac je kulturnog života Kotora. Kao jedna od najstarijih muzičkih škola, zauzima posebno mjesto među sličnim institucijama u zemlji. Ona je kroz sve turbulentne decenije postojanja uspjela da zadrži status ustanove koja baštini prave vrijednosti nacionalne i svjetske muzičke kulture ali i radi na osavremenjavanju i unaprijeđenju nastavnog procesa.

OPERA PANNONICA – operski je ansambl Akademije za umjetnost i kulturu Osijek osnovan 2010. godine s ciljem javnog operskog djelovanja, a okupio je muzičke umjetnike grada Osijeka, bivše i sadašnje studente akademije, profesore muzike kao i brojne goste iz zemlje i inostranstva (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Južna Afrika, Sjedinjene američke države, Njemačka, Izrael). Pored integralnih, scenskih operskih izvođenja, ansambl izvodi i koncertne nastupe operskih i operetskih djela, ali i ostale vokalne literature. U Kotoru će prirediti svačani koncert sa djelima Đakoma Pučinija iz opera “Boemi” . Nastupiće: Senka Nedeljković (Mimi), Anja Papa (Musetta), Stevan Karanac (Rodolfo), Milan Perišić (Marcello), Berislav Jerković (Schaunard), Blaž Galojlić (Colline).