Kotor – Izložba crteža ,,Novi svetski poredak’’Gradska galerija Kotor priprema još jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi crteža ,,Novi svetski poredak’’, akademske slikarke Ane Cvejić iz Beograda.

          Ana Cvejić je rođena u Beogradu, gdje je i diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo. Član je Udruženja likovnih umjetnika Srbije u statusu samostalnog umjetnika. Izlagala je dvadesetak puta samostalno u Srbiji i po svijetu, a bila je učesnik na preko sto kolektivnih izložbi. Dobitnik je prestižnih nagrada i priznanja za svoj rad. Učesnik je II Festivala svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’, Kotor 2018. Prvi put izlaže u Crnoj Gori.

         O ovoj svojoj izložbi Ana Cvejić, između ostalog kaže: “Lice – veliki večiti kalendar istorije, od pračoveka do savremenog androgenog čovekolikog robota. Inspiracija, ogledalo, misterija, dekoder najtananije životne sile koja nije ništa drugo do esencija emocija. U ovoj seriji crteža – slika, kombinovane tehnike velikog formata, pod provokativnim nazivom „Novi svetski poredak“, želela sam da se izborim sa dešifrovanjem emocija modernog čoveka u vremenu tehnološke, birokratske i holivudizovane realnosti. Pokušavajući da hrabro udjem  u sve aspekte ljudske podsvesti, psihološki nadogradjujem tu nepoznanicu svojim viđenjem lažne estetike koju je čovek sadašnjice sveo na odbrambeni mehanizam, sredstvo do cilja i kopiju kičastog kvazi realizma.

Otvaranje izložbe slika/crteža ,,Novi svetski poredak’’ akademske slikarke Ane Cvejić u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 14. mart 2019. godine u 19 sati.