Kotor – Izložba slika ,,Znaci pored puta’’


Gradska galerija Kotor priprema još  jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi slika ,,ZNACI PORED PUTA’’ Kristine Ristić, akademske slikarke iz Beograda.

Kristina Ristić (1973) je diplomirala  i magistrilrala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odsjeku slikarstvo, u klasi profesora Radomira Reljića. Završila je specijalističke studije na Likovnoj akademiji u Atini 2008. godine u klasi profesora Hronisa Bocoglua.

Izlagala je na sedamnaest samostalnih izložbi i na preko pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, od kojih se izdvajaju one na Petom Pekinškom bijenalu umetnosti, Salon des Realites Nouvelles, sajmovima umetnosti u Beču, Berlinu i Atini. Dobitnik je više nagrada za svoj rad. Njeni radovi se nalaze u kolekciji Makedonskog muzeja moderne umetnosti u Solunu, kolekciji Filip Moris i u kolekciji Kulturnog centra Pančeva, Niša, Zajačara i u brojnim privatnim kolekcijama. Prvi put izlaže u Kotoru.

Član je ULUS-a od 1996. godine. Živi i radi u Beogradu.

O radovima koje izlaže u Gradskoj galeriji Kotor sama kaže: ,,Teme slika imaju različita polazišta – neka od njih upisana su u zajedničko sećanje, neka su lični doživljaji opšte poznatih događaja, neka su doživljaji ličnih sećanja. Svaki funkcioniše sam, zajedno čine celinu za smernice mogućih putovanja… Teme inkorporirane u znake ne treba doslovno čitati, već pronalaziti put za individualno tumačenje emotivnog značenja.  Svi radovi su slikani kao pojedinačne slike, kao znaci. Građeni od vrlo različitih likovnih elemenata, bez naglašenog srodstva u izrazu i obliku. Vremenom sam počela da ih organizujem u celine, u nizove ili složenije poliptihe.

Otvaranje izložbe slika ,,Znaci pored puta’’ Kristine Ristić u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 10. oktobar 2019. godine u 19 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + sixteen =