Kotor – Svečano otvoren 29. kotorski festival pozorišta za djecu


Sinoć (01. jul) je na Ljetnjoj pozornici u Kotoru svečano otvoren 29. Kotorski festival pozorišta za djecu. Predstavom “Na vukovom tragu” Pozorišta mladih iz Novog Sada, otpočelo je još jedno magično pozorišno iskustvo za đecu, pod sloganom Sve što raste, htjelo bi da raste.

Nasmijana lica ispunila su scenu Ljetnje pozornice do poslednjeg mjesta, a prisutnu đecu pozdravila je državna sekretarka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, gđa Milica Kadović Đorojević ističući da je posebna radost vratiti se festivalskim dešavanjima i publici.

U narednih 12 dana đeca će tradicionalno preuzeti vlast i upravljati gradom pa je povodom toga predśednik opštine Vladimir Jokić predao ključeve grada djevojčici Kjari Bezuidenhout. Podśećamo da je Kjara sredinom aprila ove godine nestala na prostoru Kavča, a da je njen pronalazak uspijeh svih nas koji dokazuje da i mi odrasli možemo da budemo dobri i složni kao đeca.

Večeras će na repertoaru biti reprizirana predstava “Na vukovom tragu”  u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici, a već narednog dana, u subotu, 3. jula u 20 časova u Kulturnom centru “Nikola Đurković” imaćete priliku da pogledate premijeru predstave “(Ne)pričaj mi bajke” u koprodukciji Dramskog studija Prazan prostor, Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Istog dana, u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici imaćemo priliku da pogledamo predstavu “Robot” u produkciji David Zuazola i Unia Teatr Niemozliwy.

Drugim festivalskim danom otpočela je i Kritičarnica, škola pozorišne kritike kroz koju đeca oblikuju i šire svoje znanje o pozorišnoj umjetnosti i pozorišnoj kritici.

Ovim se 29. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pod sloganom Sve što raste, htjelo bi da raste, predstavlja od 1. do 12. jula sa ukupno preko 50 programa. Okupljeni su umjetnici, izvođači i kreativci iz regiona ali i iz inostranstva koji kroz svoje kreativne pristupe i načine 29. put za redom šire, podržavaju i podstiču dječije osmijehe i maštu!

Dobrodošli na magično putovanje zvano Kotorski festival pozorišta za djecu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × one =