Kotor – Za Svjetski dan pozorišta predstava “Tajna velikog nosa”

 

 

Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće ove godine Svjetski dan pozorišta, 27. mart, u saradnji sa Kulturnim centrom “Nikola Đurković” iz Kotora.

Śutra, 27. marta 2018. godine će se na velikoj sceni kulturnog centra odigrati

TAJNA VELIKOG NOSA

Tekst i režija: Maša Vujošević

trajanje: 45 minuta; preporučeni  uzrast 5+   

Inspektor Boki i njegov pomoćnik Oki zabrinuti su što njihovoj Agenciji za ispravljanje krivih drina i ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme, posao je stao i niko im ne piše. Čistačica Rosa potajno gaji nade da će posao zamijeniti daskama koje život znače, sanja da postane pjevačka zvijezda, a njene snove iz dana u dan podgrijava Poštar, šaljući joj na stotine pisama.

Igraju: Bojan Ivković, Nenad Okanović, Jasmina Večanski, Mladen Vuković

Organizator predstave: Branislav Radovanović

Scenografija i rekvizita: Zoran Misita

Kostim: Nataša Šarić

Kompozitori: Ivan Aleksijević, Bojan Ivković

Koreografija: Tijana Vesović

Asistent kostimografa: Marija Milekić

Fotograf: Goran Nikolić

Dizajn plakata i kataloga: Nina Milenović Jovanović

Nenad Forgo – tehničko vođstvo

Lučijan Vinu, ton

Marijan Sakač, svetlo 

Prodaja ulaznica po cijeni od 3 eura biće na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave (27.03.2018.g.) od 10h do 12h i od 16h do 18h.

Svjetski dan pozorišta ustanovio je 27. marta 1961. godine Međunarodni pozorišni institut.
Na taj dan pozorišta širom svijeta, nacionalni centri Međunarodnog pozorišnog instituta i čitava međunarodna pozorišna zajednica organizuju razne manifestacije. Najvažnija među njima je tradicionalna međunarodna poruka koju, na poziv ITI-ja, piše pozorišna ličnost svjetskog ugleda.
Poruka se prevodi na više od 20 jezika, čita pred gledaocima u pozorištima, štampa i emituje u novinama, časopisima, radio i tv stanicama na svim kontinentima.
Prvu poruku za Svjetski dan pozorišta napisao je Žan Kokto 1962. godine.

Kotor – grad kulture;
Kotor – grad pozorišta;
Kotor – grad đeteta;
Ne zaboravite da je Kotor imao pozorište početkom XIX vijeka i da je dužnost svih nas da tu tradiciju nastavimo i učinimo sve da se ovom lijepom drevnom gradu vrati jedna profesionalna pozorišna kuća.
Sjutra ćemo svi zajedno proslaviti Svjetski dan pozorišta u nadi da ćemo i ove godine imati čaroban pozorišni put oko svijeta!