KotorArt Kotorski festival pozorišta za djecu – Predstavljeni Knjiga o džungli i Igra ruku

 

Knjiga o džungli i Igra ruku odigrane u sklopu KotorArt Kotorskog Festivala Pozorista za djecu

Predstavljena knjiga „Sve je u redu“ Jasminke Petrović

 

Kotor, 6. jul 2018.

 

Juče su u sklopu KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu odigrane predstave Knjiga o džungli i Igra ruku.

Knjiga o džungli predstava je Malog pozorišta Duško Radović iz Srbije, za koju je dramatizaciju radila Marina Ćetković, režiju Marija Krstić, a u predstavi igraju: Dimitrije Aranđelović, Vladislava Đorđević, Jovana Cvetković, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Nikola Malbaša, Nikola Kerkez, Nenad Radović.

 

 

Knjiga o džungli nam pokazuje da džungla zapravo jeste jedna velika metafora za život. Predstava nam prikazuje dječaka Moglija koji umjesto da odrasta u ljudskoj porodici, raste među vukovima, dok ga zli tigar Šir Kan ne protjera iz životinjskog okruženja na koje se dijete naviklo.

 

 

Kroz predstavu Igra ruku predstavio se Teatar El Patio iz Španije. Autori, scenaristi i i reditelji predstave su: Julián Sáenz-López i Izaskun Fernández. Igra ruku je predstava koja slavi pokret.

 

 

I juče je na Festivalu u Kotoru prostor dat mladima da se predstave kroz scensko stvaralaštvo, te je juče na Pjaci od kina odigran Vremeplov Dramske sekcije Kulturnog centra Pećinci.

 

 

Koncert 75 godina Rahmanjinova je održan u crkvi sv. Duha.

 

U sklopu književnog programa održana je promocija nove knjige Sve je u redu Jasminke Petrović, koja je nagrađena kao najbolja knjiga 2017. godine od strane Politikinog zabavnika.