KotorArt – Nastupio RUNDEK CARGO TRIO

 

Logo KotorArt-a

 
 

Poznati hrvatski muzičar Darko Rundek nastupio je na ovogodišnjem KotorArtu u četvrtak, 4. avgusta na Ljetnjoj pozornici.

 

Darko Rundek - 1

 

Pored ovog gitariste i pjevača, Rundek Cargo Trio čine i Isabel, koja svira akustičnu i električnu violinu i koja je zadužena za zvučne efekte, i multiinstrumentalista Dušan Vranić Dutso, koji svira klavir, harmoniku, perkusije i dr.

 

Darko Rundek - 2

 

Koncert pod nazivom Mostovi dio je istoimene velike turneje prema kojoj je nazvan i album, objavljen 2015. Trio je započeo turneju po Hrvatskoj, a jedanaest numera sa ovog albuma publika je dočekala sa velikim interesovanjem i u državama bivše Jugoslavije, Kanadi, Austriji.
I ovaj album, koji je osvojio dva Porina – za najbolji album alternativne muzike i za najbolji video (Ima ih, režija: Radislav Jovanov Gonzo), оbojen је zvucima različitih kultura, prije svega Balkana, Južne Azije i Južne Amerike.

 

Darko Rundek - 3

 

Album počinje pjesmom Džaba, a nastavlja se pjesmama Midnight Calypso, Ima ih, Clouds, Vidova, Don Juan, Mostovi, Indijska, Mijenjamo mesto, Vitamini i Ne zaboravi me.

 

Darko Rundek - 4

 

Darko Rundek, jedan od najpopularnijih muzičara sa teritorije bivše Jugoslavije, nakon preseljenja u Francusku i dva albuma sa Cargo orkestrom, ispunio je svoj dugo željeni san o osnivanju trija. Ansambl kombinuje najbolje od balkanskog zvuka sa evropskim bluzom, a vrhunac nastupa ansambla čine poznate numere sa Rundekovih solističkih albuma, kao i sa albuma grupe Haustor, čiji je Rundek bio član i jedan od osnivača. Rundek Cargo Trio objavio je prvi album 2010. pod nazivom Plavi avion, u izdanju Menart-a, koji je osvojio nagradu Porin za najbolji album u kategoriji alternativne rok muzike.

Sponzor koncerta je Coca – Cola, a partner koncerta Internacionalni ljetnji kotorski karneval.

Naredni koncert u okviru Coca – Cola stage-a je koncert – ŠERBEDŽIJA/TADIĆ “NE DAJ SE INES”

Karte se prodaju na Kamenom kiosku od 8 do 20 h, kao i na ulazu na Ljetnju pozornicu dva sata prije početka koncerta, po cijeni od 10 €.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + 14 =