Kotorski festival pozorišta za đecu postao dio EFFE festivalske zajednice

 

Kotorski festival pozorišta za djecu dobio EFFE LABEL 2017-2018, te je od danas dio EFFE festivalske zajednice, čime je još jednom potvrdio svoj dugogodisnji kvalitet.

Prijava Kotorskog festivala je odobrena od strane međunarodnog žirija, nakon uspješne evaluacije od strane tima eksperata. Prepoznat je doprinos i uticaj Festivala na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou, ocijenjeno je da se razvijamo na temelju dobre evropske prakse, te da Kotorski festival pozorišta za djecu služi zajednici, donosi inovativne ideje i odlično je organizovan.

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe je rezultat dugogodišnjeg intenzivne saradnje Evropske Festivalske Asocijacije sa Evropskom komisijom i Evropskim parlamentom. EFFE Platforma dio je aktivnog angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike.

Prva misija EFFE-a je označavanje kvaliteta. EFFE oznaka se daje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Ovo važno priznanje postavlja Kotorski festival pozorišta za djecu na još više nivoe, ali i obavezuje da i u narednom periodu radi punom parom i Kotor i Crnu Goru čini ponosnim na Festival.

Festivalu srećan ulazak u EFFE zajednicu i jubilej – ČETVRT VIJEKA!