Kotorski festival pozorišta za djecu – Jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja

 

GLAVNI PROGRAM

 

KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU PREDSTAVLJA
Š
OU BEZ I JEDNE IZGOVORENE RIJEČI

PISMO – PAOLO NANI TEATAR (DANSKA)

 

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja. Glavni pozorišni progam jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, biće najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, najrazličitijih žanrova.

Jedan od takvih spektakla prirediće Paolo Nani iz Danske, jedan od najpriznatijih mimičara na svijetu. Svojevsna mimika, precizan i humorističan govor tijela, izvanredna gluma i istančan osjećajaj za tajming su ono što karakteriše Nanijev stil izvođenja i njegov najizvođeniji šou PISMO

Pismo, blistava klasična komedija, od 1992. godine izvođena je na sve četiri strane svijeta. Vidjeli su je ljudi na Grenlandu i u Kini, Španiji i Norveškoj, Finskoj i Italiji, Brazilu i Japanu. Do sada je izvođena preko 1200 puta, u 37 zemalja. Nanijeva najizvođenija predstava koja i dalje privlači publiku svih uzrasta. To će uraditi i u Kotoru, 5. jula u 21.30h, na Ljetnjoj pozornici.

Paolo Nani, sam na sceni sa rekvizitima koji bi mogli stati u jedan kofer, oživljava 15 priča zasnovanih na istoj temi, ali izvedenim u 15 različitih verzija. Ista priča unaprijed, unazad, sa iznenađenjima, na prost način, u pijanom stanju, kao u vesternu, hororu ili nijemom filmu, kao cirkuska tačka itd. Sve bez i jedne izgovorene riječi. Pismo je blistava studija o stilu, kreativnosti i pravom trenutku. Bogata detaljima i šalama od početka do kraja izazvaće stalne izlive smijeha kod publike.

 

 

Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice. Očekuje nas mnoštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke!