Kotorski festival pozorišta za djecu – Lutkarsko dramska tragedija Romeo i Julija

 

NAJPOZNATIJA LJUBAVNA PRIČA U NOVOM RUHU

 

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja. Glavni pozorišni program jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, biće najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, različitih žanrova.

Gradsko pozorište Podgorica podsjetiće nas šta to znači ljubav kroz lutkarsko-dramsku tragediju Romeo i Julija inspirisanu Šekspirovim djelom. Ova pozorišna adaptacija u režiji Emilije Mrdaković, pokazaće borbu mlade generacije da osvijetle ”mračan” svijet u kojem rastu. Veoma je teško snaći se u žestokom svijetu i u sistemu u kojem je jedino važno da budeš uspiješan, da posjedujes, da konzumiraš, da trošiš, da mrziš i uništavaš. Na fonu takvog svijeta, na površinu isplivava, kao nestvarna, ljubav Romea i Julije, i njihov poseban, božanstveni dar da vole. Predstava, namijenjena uzrastu od 10 i više godina, ali i svim romantičnim i neshvaćenim dušama, biće izvedena u četvrtak, 6. jula, u 21.30 h, na Ljetnoj pozornici.

Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz eduktivnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice. Očekuje nas noštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječje kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke!

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 2 =