Kotorski festival pozorišta za djecu – Mjuzikl „Magična lira“

 

 

UZ ZVUKE MAGIČNE LIRE PREDSTAVLJA SE TEATAR ZEMUN IZ SRBIJE

 

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja. Glavni pozorišni progam jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, biće najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, najrazličitijih žanrova.

Iz Srbije, pridružuju nam se gosti iz Teatra Zemun, iz Beograda, koji će, u ponedjeljak, 3. jula u 21.30h na Ljetnjoj pozornici, izvesti mjuzikl pod nazivom Magična lira, u režiji Mateje Popovića. Namjenjena je publici uzrasta 5 godina.

 

 

Magična Lira je, prije svega, predstava o muzici, ali i predstava o prijateljstvu, ljubavi i pravim vrijednostima. Princ Mirko i princ Saško imaju isti cilj – da osvoje ruku princeze Simfonije. Jedan to želi iz ljubavi, a drugi iz koristi. Jednog voli princeza, a za drugog navija kralj. Da bi se iskomponovalo rješenje i smirile svađe, baka Sonata obojicu šalje u fantastičnu avanturu da pronađu i donesu Magičnu Liru! Ali čarobnjak Zabrljavko dodatno komponuje stvari tako da njih dvojica zajedno moraju da prođu kroz sve prepreke, i pored raznih razbojnika i čudnih bića da dođu do cilja. Na tom putu će upoznati nove prijatelje, steći nove neprijatelje i donijeti odluke koje nisu očekivali. Na kraju će sve biti lakše i biće više mira kada zasvira Magična Lira.

Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice. Očekuje nas mnoštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =