Kotorski festival pozorišta za djecu počeo fantastičnim “Putem u središte zemlje”

 

 

 

Ključevi grada u kolijevci jednomjesečne Anje Jovanović

Kotorski festival pozorišta za djecu počeo fantastičnim “Putem u središte zemlje”

 

Prethodno je, tradicionalno, gradonačelnik predao ključeve grada djeci, a ove godine je najmlađi gradonačelnik u istoriji Kotora, Vladimir Jokić, ključeve predao najmlađoj predstavnici djece u istoriji festivala, jednomjesečnoj Anji Jovanović

 

Kotor, 2. jul  2017.

 

Jubilarni 25. KotorArt Kotorski festival za djecu otvoren je sinoć na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, na radost brojne publike, posebno mališana, fantastičnom predstavom “Put u središte zemlje”, plesne trupe “Roseland Musical” iz Španije.

 

 

Prethodno je, tradicionalno, gradonačelnik predao ključeve grada djeci, a ove godine je najmlađi gradonačelnik u istoriji Kotora, Vladimir Jokić, ključeve predao najmlađoj predstavnici djece u istoriji Festivala, jednomjesečnoj Anji Jovanović.

 

 

Na ceremoniji su govorili g. Vida Kašćelan koja je, kao gradonačelnica 1993. godine, otvorila prvi Jugoslovenski festival pozorišta za djecu, najznačajniji savremeni pjesnik za djecu u region i jedan od osnivača Festivala, Ljubivoje Ršumović, Dejan Dedović iz grupe “Who see”, Dubravka Drakić, glumica Gradskog pozorišta Podgorica koja je svoju prvu glumačku nagradu dobila upravo na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu 1999.godine.

 

 

Lutkarsko pozorište “Hop Signor” iz Grčke večeras će prirediti predstavu “Žirafa” za mališane starije od šest godina.

Kotorski festival pozorišta za djecu trajaće do 12. jula, do kada će biti realizovano 67 pratećih programa. U glavnom programu će se takmičiti 14 pozorišnih predstava iz Španije, Italije, Grčke, Francuske, Ukrajine, Danske, Škotske, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Pet domaćih predstava nastupiće revijalno a djeca i mladi će pohađati devet različitih besplatnih radionica. Festival ima preko 1300 učesnika. Stručni žiri: Ljubivoje Ršumović, Maja Mrđenović i Milivoje Mišo Obradović će dodijeliti šest nagrada. Tradicionalno će se dodjeljivati i nagrada dječijeg žirija koja od ove godine nosi ime Dragana Radulovića.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + eleven =