Kotorski festival pozorišta za djecu – Predstava “Nevidljiva”

 

Za buntovnike u svima nama
– NEVIDLJIVA u režiji Nikole Zavišića

Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar (Hrvatska)

 

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja. Glavni pozorišni program  jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, biće najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, različitih žanrova.

Glavni pozorišni program Festivala uljepšaće i Kazalište Virovitica iz Hrvtske, koje je, u saradnji sa Kazalištem lutaka Zadar, a na osnovu dramskog teksta Maje Prelević  –  Nevidljiva,  pripremilo  interpretaciju istog.

 

 

Ova pozorišna adaptacija u režiji Nikole Zavišića, realizovana je dajući život kreativno izrađenim lutkama bez kojih ni ova priča ne bi zaživjela na pravi način. Nevidljiva je djevojčica koja, iz bunta, stvara svoj svijet, svijet suprotan onom koji joj roditelji uporno nameću. Odbijanje da postane član društva u kojem se sve svodi na rad, poslušnost i rituale usmjerene na materijalne vrijednosti ova djevojčica izražava gromoglasnim NE-ĆU. Želja da promijeni svijet lažnog optimizma i statusnih simbola postaje glavni cilj i borba Nevidljive, čiji se identitet određuje tek nakon njenog susreta sa nevidljivom djecom, koju njena majka s gađenjem naziva prljavom djecom iz susjedstva. Ova predstava, iako određena za uzrast od osam i više godina, preporučljiva je svakome ko u sebi gaji dozu bunta, želju za promijenom i /ili poboljšanjem ideala svijeta u kojem živimo. Čekamo Vas u nedjelju 2. jula na Ljetnoj pozornici.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − seven =