Kotorski festival pozorišta za djecu – program Dječije nedjelje 2020


Kotorski festival pozorišta za djecu je pripremio program obilježavanja Dječije nedjelje uz podršku Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

            U srijedu, 7. oktobra u 17:30h u Dvorištu Kulturnog centra održaće se izložba radova polaznika edukativno-kreativnih radionica „Kineski kroz igru,“ koje je vodila Jelena Stjepčević. Radionice i izložba su organizovane u saradnji sa JU Kulturni centar „Nikola Đurković“/Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženjem za promociju sinologije Kotor.

            U četvrtak, 8. oktobra od 11h kroz interaktivne aktivnost biće promovisano izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, „Đir po Kotoru“ na italijanskom jeziku. Profesorica italijanskog jezika, Katica Brkanović, će voditi djecu i poput turističkog vodiča, na italijanskom jeziku, predstavljati najznačajnije građevine u kotorskom starom gradu i praviti paralelu sa njihovim prikazom u knjizi.

Istog dana, u četvrtak, 8. oktobra u 17h u Pomorskom muzeju u Kotoru održaće se promocija knjige Jelene Lele Milošević „Ivo Vizin – kapetan od snova“ u saradnji sa JU Kulturnim centrom „Nikola Đurković“ Kotor i Pomorskim muzejem Kotor. Na promociji će govoriti Ilija Mlinarević, kustos u Pomorskom muzeju, Aleksandra Tomović, urednica programa za mlade u Kulturnom centru i Nataša Ristelić, menadžerka Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Nakon promocije uslijediće obilazak muzeja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × five =