Kraljevsko pozorište Zetski dom Cetinje – Uvodni segment MIT festivala 2015

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U  Kraljevskom pozorištu Zetski dom biće kao uvodni segment MIT festivala 2015 (Montenegro Internavional Theater Festival-a)  PROMO koji se sastoji od javnog čitanja drama studenata odsjek Dramaturgija, Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja, gdje publika odlučuje o pobjedniku.

Pobjednik ovog segmenta će biti nagrađen realizacijom pozorišne predstave po pobjedničkom dramskom tekstu, čija će premijera biti upriličena u Kraljevskom pozorištu.

Termini čitanja drama su:

Utorak,     7. 4.  u  18h          OTVORENI KRAJ

Srijeda,     8 .4.  u  18h         SIN

Četvrtak,   9.4.  u  18h          SAN O VINOGRADU

Utorak,    14.4.  u  18h         NIJE PREŠA

Srijeda,    15.4.  u  18h         GOODBYE NORMA JEANE

Petak       17.4.  u  18h         JEZGRO

MIT Festival ili Montenegro International Theatre Festival je svoje eksperimentalno izdanje doživio 2013. kada se pokazao kao odlično prihvaćen novitet na kulturnoj sceni Crne Gore. Jasno koncipiran kao multimedijalni festival, ugostio je i nastoji ugostiti što raznovrsnije i originalnije programe iz svih krajeva svijeta. Pored crnogorskih, već smo bili domaćini i projekata iz Velike Britanije, Njemačke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. MIT Festival posvećen je svim umjetničkim izrazima i njegovi direktni i indirektni korisnici su svi zaljubljenici u savremenu umjetnost.