Kraljevsko pozorište Zetski dom – Koncert Radoša Malidžana

 

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u srijedu, 24. maja 2017 godine, sa početkom u 20h biće izveden koncert

 

RADOŠA MALIDŽANA, gitariste

 

Program koncerta

Agustin Barrios: Contemplacion

Napoleon Coste: Rondeau de Concert Op.12

Giulio Regondi: Introduction et Caprice Op.23

Federico Moreno Torroba:  Andante iz Sonatine

Paco de Lucia: Fuente y Caudal

Joaquin Rodrigo: Junto al Generalife

Alan Thomas: Evening Dance i Craddle Song (iz svite Out of Africa)

Radoš Malidžan, biografija

 

Radoš Malidžan je muzičko školovanje započeo u desetoj godini, a prvi solo-recital odsvirao je već u 12.godini, u Sarajevu. Od tada je ostvario brojne nastupe u regionu i Evropi i nastupao i snimao za vodeće televizijske kuće, poput RTCG, RTS i drugih. Neki od nedavnih nastupa su koncerti na festivalima A tempo (Podgorica), Decembarski dani kulture (Podgorica), Guitar Summer Fest – Herceg Novi, Bar Guitar Fest, Dani muzike (Herceg Novi), kao i koncerti u Norveškoj (Margareta Kyrkan, Oslo; Sigurd Lie Salen, University of Agder, Kristiansand; Gitarkonsertserien, Sarpsborg; Oslo Gitarskole…), Njemačkoj (Gewölbekeller der Stadtbücherei, Weimar), Rumuniji (The Third Terra Siculorum International Guitar Festival) Srbiji (Madlenianum Teatar, Beograd; Kuća srpsko-norveškog prijateljstva, Gornji Milanovac; Guitar Art Festival, Beograd)…

Posvećuje energiju i kamernom muziciranju, ostvarivši dosada nastupe sa sarajevskim „Colegium Artisticum“, Kamernim orkestrom RTVCG, a iza sebe ima i koncertne turneje sa Oslo Gitaransamblom, gitaristima Petter Richter-om, Jelicom Mijanović, sopranom Silje Aker Johnsen, kao i učešća u mnogobrojnim projektima kamerne muzike i saradnju sa solo pjevačima, gitaristima, horovima i različitim ansamblima. Njegov album muzike za klasičnu gitaru Life & Music, u izdanju norveške izdavačke kuće No.1 Music Group dostupan je preko internet prodavnica iTunes, amazon, Spotify i drugih. Album je izazvao pozitivne kritike međunarodne stručne javnosti a fizičko izdanje ovog albuma priredio je Crnogorski gitaristički centar. Radoš je 5 puta nagrađivan specijalnim i prvim nagradama na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare a na Prvom međunarodnom festivalu gitare„Guitar art festival“ u Beogradu osvojio je treću nagradu.

Gitaru je učio od Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića, Vere Ogrizović. Nakon redovnih studija pri Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu, Norveška, u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda. Magistrirao je sa najvišim ocjenama i na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. Usavršavao se na majstorskim kursevima vodećih gitarista današnjice – Oscar Giglia, Carlo Marchione, Raffael Andia, Aniello Desiderio, Edin Karamazov, Tomas Muller-Perring, Jose Miguel Moreno, Erling Møldrup, Barbro Marklund, Gerard Abiton i drugih. Na festivalima i takmičenjima gitare često je i u ulozi predavača i člana žirija. Bio mu je povjeren posao reformisanja nastavnih planova i programa za predmet Gitara u crnogorskim muzičkim školama. Osnivač je Crnogorskog gitarističkog centra i manifestacije „Vivo“ – ciklus koncerata klasične gitare.

Radi u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici. www.radosmalidzan.com

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 1 =