Kraljevsko pozorište Zetski dom – Pozorišna (e)misija The Books of Knjige

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u neđelju, 27. novembra 2016. godine, sa početkom u 20h, biće izvedena

Pozorišna (e)misija

The Books of Knjige

Na mostu sam, taksi lahko sviri

 

The Books of KnjigeČlanovi  The Books of Knjige:

Popaj  – Aleksandar Radunović
Goran Vujović 
Zonjo – Zoran Marković
Gajo – Veselin Gajović

 

Koncept:

Večeri tokom kojih će nastupati TBOK su zamišljene kao okrugli stolovi u čijem bi prvom dijelu o temi koja je planirana za to veče govorili članovi TBOK, zatim bi uslijedio dio u kome bi se u raspravu uključila i publika, bilo postavljanjem pitanja, bilo učestvovanjem u raspravi. Nastup bi trajao najmanje sat vremena.

Realizacija koncepta će počivati na interaktivnoj komunikaciji koja će biti obojena crno-humornim notama ali će se svakom segmentu projekta, tj. svakoj posebnoj temi pristupiti na način što će se realizatori ozbiljno pripremiti obuhvatajući veliki broj  aspekata u pristupu problemu o kojem se govori (sociološki, kulturološki, psihološki, filozofski, ekonomski i mnogi drugi aspekti života u Crnoj Gori i u okruženju).

Ono što bi valjalo istaći kao posebnu važnost i značaj ovog projekta je činjenica da ćemo pokušati da pozorištu vratimo ulogu važnog mjesta kad je u pitanju kultura zajednice i to ne samo kroz koncept prikazivanja pozorišnih predstava, već i kroz korišćenje pozornice za pokretanje rasprava, tj. otvaranje foruma o temama koje su goruće kad je u pitanju kulturni razvoj zajednice i pokušaj sagledavanja problema  koncepata kulturne politike i razvoja društva, te promišljanja i preduzimanja akcija kojima bi se stanje pokušalo popraviti.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + eleven =