Kraljevsko pozorište Zetski dom – Predstava “Očevi su grad(ili)”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u srijedu, 16. novembra 2016. godine, sa početkom u 20h, gostuje Crnogorsko narodno pozorište sa predstavom:

Boris Liješević

OČEVI SU GRAD(ILI)

 

Koncept i režija: Boris Liješević
Dramaturg: Stela Mišković
Saradnik na tekstu: Milena Lubarda Marojević
Kompozitor i autor teksta songova: Aleksandar Kostić
Kostimograf: Ivanka Vana Prelević

Uloge:

Predstava Ocevi su gradiliAna Vujošević, Dušan Kovačević, Dragan Račić, Emir Ćatović, Gorana Marković, Gojko Burzanović, Jadranka Mamić, Kristina Stevović, Mišo Obradović, Momo Pićurić, Nada Vukčević, Olivera Vuković, Petar Burić, Radmila Božović, Srđan Grahovac, Stevan Radusinović, Slobo Marunović, Slavko Kalezić, Zoran Vujović, Žaklina Oštir

O predstavi:

“Predstava kako joj sam naslov kaže “Očevi su gradili” govori o generaciji očeva koji su izgradili neki svijet, neke gradove i ostavili nasljeđe. Kako se mi danas prema tome odnosimo, do čega nas je dovelo savremeno doba, savremeno društvo, kako se sve materijalizovalo… Predstava na neki način preispituje sve ove stvari. Dosta je tema u predstavi, ta materijalizovana kultura prije svega jeste osnov ali svako će iz svog ugla vidjeti predstavu i prepoznati svoje probleme. Ono što je meni posebno zanimljivo kad radim ovakve projekte kojima se ne vidi kraj, koji ne postaju od dramskog teksta, to je da pokušam da pronađem nešto što je specifično u toj sredini, neki problem koji tinja, koji pritiska ljude. Trudim se da predstava ne izlazi iz sredine u kojoj je nastala”.

 

Predstava Ocevi su gradili Borisa Lijesevica 445

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + twenty =