Kraljevsko pozorište “Zetski dom” – Premijera predstave ”Dnevnik ludaka”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

Predstava Dnevnik ludaka - plakatU srijedu, 11. novembra, u 20h, u Kraljevskom pozorištu Zetskom domu na Cetinju, premijerno će biti izvedena predstava ”Dnevnik ludaka”, u režiji Mirjane Medojević, rađena po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja.

Prema riječima rediteljke Mirijane Medojević, u tematskoj ravni ovo je priča o ugnjetavanju čovjeka i njegovoj pobuni. Takođe, ovo je priča o poslušnosti, o definisanosti društvenih uloga, o surovosti i rigidnosti sistema, o tankoj granici između ludila i normalnosti. Insistiranje na traženju naših neosviještenih motivacija, naših kompleksa i slabosti, ali i na akomuliranju snage da se kao pojedinci konfrontiramo (ne)normalnom društvu, ciljevi su kojima se ova predstava otvara ga gledaocu.

Uloge: Zoran Vujović. Dramaturgija i prevod: Ljubomir Đurković. Autorska muzika: Rade Vukčević. Dizajn svijetla: Mirko Radonjić i Mirjana Medojević. Izbor muzike: Zoran Vujović i Mirjana Medojević. Scenografija: Mirjana Medojević. Kostim: Zoran Vujović. Režija videa: Gojko Berkuljan.
Reprizna izvođenja predstave su zakazana za 12. i 13.novembar u 20h. Sve informacije i rezervacije karata na broj telefona 067 428 655.

 

Predstava Dnevnik ludaka - 1

Predstava Dnevnik ludaka - 2