Kraljevsko pozorište “Zetski dom” – Program za srijedu, 28. i četvrtak, 29. oktobar 2015. godine

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju će, u srijedu 28. oktobra u 20h, u okviru programskog segmenta ”Bioskop”, biće upriličene projekcije četiri crnogorska kratkometražna filmska ostvarenja i to: ”Biserna obala” u režiji Dušana Kasalice, „Umir krvi“ Senada Šahmanovića, „Zakloni“ reditelja Ivana Salatića i ”Film u boji” u režiji Milutina Darića.

Biserna obalaBiserna obala“ reditelja Dušana Kasalice je film čija se radnja odigrava u dječjem kampu za regulisanje tjelesne težine. Kamp se nalazi u primorskom ruiniranom odmaralištu, daleko od većeg grada, koji vodi čovjek poznat kao Trener. U usporenoj atmosferi završetka ljeta, upoznajemo omanju grupu različitih karaktera koji u ovom mikrokosmosu imaju različite motive, želje i interesovanja.

Umir krvi

Film reditelja Senada Šahmanovića, „Umir krvi“, je film stanja, velikih procjena i još većih odluka u malom selu koje je oivičeno nedodirnutim običajima i odnosom prema tradiciji, prateći život supružnika Draga i Perse koji su prije deset godina ostali bez sina.

 

ZakloniGlavni lik filma „Zakloni“ reditelja Ivana Salatića, je Luka. Film prati trenutke Lukinog odrastanja. Nakon što se njegovi roditelji razvedu, on seli kod tetke u mali primorski grad. Tamo upoznaje Janu, djevojčicu iz kraja, koja voli da se sunča. Kraj je ljeta. Djeca skaču sa napuštenih  vojnih zaklona. Kada si  klinac, nikad ne znaš kako djetinjstvu dolazi kraj.

U okviru „Bioskopa“ biće prikazan i „Film u boji“ Milutina Darića. Ovo je priča o ljubavnim peripetijama jednog mladića, koje postaju još veće onog trenutka kada sretne pravu ljubav. Predrasuda nikad nije rešenje za logičan rasplet srećnih okolnosti. Glavni protagonista to saznaje, srećom, na vrijeme. Ovaj film bavi se temom nedostatka komunikacije među ljudima, zbog užurbanog tempa življenja, nedovoljno razvijenih vještina komuniciranja i slušanja i skolonsti donošenja zaključaka koji nijesu zasnovani na realnim osnovama.

U četvrtak, 28.oktobra nakon projekcije filmova biće uprličen i razgovor sa autorima.

Reprizne projekcije zakazane su za naredni dan, četvrtak, 29. oktobar u 20h. Ulaz je slobodan.