Kraljevsko pozorište Zetski dom – Radionica ”Jedan čin”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, u poneđeljak 8.februara u 19h, biće održana otvorena radionica ”Jedan čin”, pod mentorstvom Ljubomira Đurkovića, a u okviru projekta ”EU Collective plays!”.

Dramski pisac Ljubomir Đurković, zajedno sa timom dramaturga, prolazi kroz proces pisanja jednočinki na temu Jelene Savojske, humanizma i kapitalizma, uz aktivno učešće publike, njihove primjedbe, znanje i iskustvo. Svi prisutni iz publike imaju mogućnost i priliku direktno da budu dio procesa stvaranja i da svojim znanjem i predlozima učestvuju u daljem oblikovanju i kreiranju jednočinki.

Projekat “Evropske kolektivne drame i nove inicijative 2014-2018” (“EU Collective plays!”), ima za cilj promociju “polivokalnih“ pozorišnih metoda kroz saradnju dramaturga različitih nacija, što će rezultirati inovativnim i ekperimentalnim pozorišnim izvodjenjima i produkcijama. To će biti postignuto kroz promociju ideje o gradjanima Evrope u pozorištu, testirajući nove forme i oblike transnacionalne saradnje, prikazivanjem predstava u odabranim evropskim pozorištima i festivalima, i kroz uključivanje publike u dijelu kreativnog procesa i naročito u dijelu radionica.

 

Radionica Jedan cin - 2